۰

خشم نهاد حمایت از رسانه های آزاد افغانستان از توهین به رسانه ها و آزادی بیان

چهارشنبه ۴ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۹
نی یا نهاد حمایت از رسانه های آزاد افغانستان در پیوند به اجیر خواندن رسانه ها از سوی سخنگوی حزب جنبش ملی افغانستان، واکنش تندی نشان‌داده و اظهارات آقای ته‌ینج را اهانت به آزادی بیان خوانده است.
خشم نهاد حمایت از رسانه های آزاد افغانستان از توهین به رسانه ها و آزادی بیان

نی یا نهاد حمایت از رسانه های آزاد افغانستان در پیوند به اجیر خواندن رسانه ها از سوی سخنگوی حزب جنبش ملی افغانستان، واکنش تندی نشان‌داده و اظهارات آقای ته‌ینج را اهانت به آزادی بیان خوانده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ بشیر احمد ته‌ینج عضو مجلس نمایندگان و سخنگو حزب جنبش روز گذشته پس از شایعاتی مبنی بر محاصره خانه و دفتر آقای دوستم توسط نیروهای امنیتی، رسانه ها را اجیر خواند.
آقای ته ینج در صفحه فیسبوک اش گفت: "دروغ‌ها و شايعات اساس ندارد، موظفين امنيتی ما وظيفه دارند به منظور امن و نظم در تمام نقاط شهر حضور داشته باشند، اين حماقت جبران ناپذير خواهد بود كه كسی با امكانات حكومتی به مقام دوم و معمار نظام، معاون اول و منتخب يک كشور خلاف قانون خط و نشان بكشد. رسانه های اجير از گزارش های يكجانبه و غرض‌آلود بپرهیزند".
روز گذشته شماری زيادی از نظاميان مسلح با سلاح های سنگين و تانک های زرهی خلاف معمول، تمام جاده های منتهی به خانه ژنرال دوستم را مسدود نموده و در اطراف خانه و دفتر معاون نخست رييس جمهور مستقر بودند.
اما نی با نشر اعلامیه ای در این خصوص گفته است که رسانه ها و خبرنگاران به اساس مسووليت قانونی كه دارند از اين رويداد خبر و گزارش نشر نمودند، اما بشير احمد ته‌ينج سخنگوی ژنرال دوستم نشرات رسانه ها را برخلاف ميل شان دانسته به همه رسانه ها "اجير" خطاب نموده و به آزادي بيان اهانت نموده است.
در اعلامیه آمده است که دفتر نی حمايت كننده رسانه های آزاد افغانستان، اين واكنش سخنگوی معاون نخست رياست جمهوری را غير قانونی دانسته و بيشتر از اين اهانت به ارزش های آزادی بيان و رسانه ها را بر نمي تابد.
عبدالمجيب خلوتگر، رييس عمومي دفتر نی نیز در بيانيه ای گفته است: "هر گاه آقای ته‌ينج در رابطه به نشرات رسانه ای ملاحظه می داشت، بهتر بود آنگونه كه قانون رسانه ها حكم می كند به كميسيون بررسی تخطی های رسانه يی شكايت شان را درج ميكرد، نه اينكه به همه رسانه ها و آزادی بيان اهانت مي نمود."
اعلامیه نی افزوده که پس از روی كار آمدن حكومت وحدت ملی در افغانستان، چندين بار رسانه ها و خبرنگاران از سوی مقام‌های ارشد دولتی اهانت شده اند. بار نخست رييس جمهور غني با واژه های نامناسب و اهانت آميز رسانه های كشور را توهين کرد، سپس انوار الحق احدی رييس يک جريان سياسی و وزير پيشين ماليه، رسانه ها را مزدور خوانده بود و در هفتهء پيش هم سخنگوی وزارت دفاع ملی نيز در يک برنامه تلويزيوني خبرنگاران را "ديوانه" خطاب نموده و اهانت كرده است.
در اعلامیه گفته شده که دفتر نی، اين گونه برخورد های اهانت آميز مقام های دولتی را در برابر رسانه های كشور، نمی پذیرد و از نهاد های عدلی و قضايی جمهوری اسلامي افغانستان می خواهد تا پس از اين با افراد و اشخاصی كه رسانه ها و خبرنگاران را اهانت می كنند، مطابق قانون برخورد نموده و آنان را مجازات نمايد.
این درحالی است که آزادی بیان و آزادی رسانه ها در افغانستان به عنوان رکن اساسی دموکراسی پذیرفته شده و در ۱۵ سال گذشته جزو دست آوردهای مهم مردم افغانستان دانسته می شوند.
خبرگزاری جمهور- کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین