۰
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ:

بیش از ۶۰۰ رسانه به گونه غیرقانونی فعالیت دارند

سه شنبه ۲۴ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۲۵
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور می‌گوید که در حدود ۱۲۰۰ رسانه قانونی و بیش از ۶۰۰ رسانه به گونه غیر قانونی در افغانستان فعالیت دارند.
بیش از ۶۰۰ رسانه به گونه غیرقانونی فعالیت دارند


معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور می‌گوید که در حدود ۱۲۰۰ رسانه قانونی و بیش از ۶۰۰ رسانه به گونه غیر قانونی در افغانستان فعالیت دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ وزارت اطلاعات فرهنگ به بهانه فرار رسیدن سالروز استرداد استقلال کشور کنفرانس را تحت نام سیر تحول مطبوعات افغانستان امروز سه‌شنبه ( ۲۴ اسد ) در تالار رادیو تلویزیون ملی در کابل برگزار کرد.
سید آقا فاضل سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ از کمیت رسانه‌ها در افغانستان ابراز خرسندی کرده می‌گوید که در حال حاضر به تعداد ۱۲۰۲ رسانه به گونه رسمی و قانون در افغانستان فعالیت دارد اما به تعداد ۶۶۸ رسانه‌ دیگر به گونه غیرقانونی و رسمی در افغانستان فعالیت دارد.
آقای سانچارکی گفت که وزارت اطلاعات و فرهنگ تاکنون در زمینه فعالیت رسانه‌های که مجوز فعالیت نداشته‌اند، چشم پوشی‌هایی داشته اما این وزارت پس از این با آنان به گونه جدی برخورد نموده تا فعالیت‌های آنان قانونمند شده و تا از این طریق زمینه " بی‌بندباری‌‌های رسانه‌ای " گرفته شود.
هرچند معین وزارت اطلاعات و فرهنگ از کمیت رسانه‌ها در افغانستان ابراز خرسندی می‌کند اما می‌گوید که فعالیت رسانه‌های افغانستان هنوز هم معیاری نشده و رسانه‌ها باید در این زمینه بیشتر تلاش کنند.
آقای سانچارکی می‌گوید که نوع پرداختن رسانه‌ها نسبت به موضوعات، زبان رسانه‌‌یی، اخلاق رسانه‌یی و تخصصی سازی از جمله‌ نارسایی‌های رسانه‌های افغانستان است. نارسایی که فعالیت رسانه‌های افغانستان را از چشم انداز وزارت و اطلاعات و فرهنگ از معیاری بودن فعالیت‌های رسانه‌‌یی دور نگه داشته است.
معین نشراتی وزارت و اطلاعات و فرهنگ تاکید می‌کند که برخی از رسانه‌ها فعالیت‌های سلیقه‌ای داشته و نیز منافع ملی را کمتر در نظر می‌گیرند.
در همین حال صدیق الله توحیدی، رییس نهاد نی می‌گوید که برخی از رسانه‌های که به گونه قومی، سمتی، سیاسی و زبانی نشرات دارند برای مردم افغانستان مشخص است، اما اکثریت رسانه‌ها در راستای منافع ملی عمل نموده و در زمینه معیاری شدن تلاش می‌کنند.
آقای توحیدی تاکید کرد:" مشکل کادری که در سال‌های گذشته در رسانه‌ها وجود داشت اکنون موجود نبوده و ما نیز در این زمینه نگرانی نداریم اما مشکل رسانه‌های افغانستان، نگاه مبهم حکومت به قضایا است که گاهی به همین دلیل شماری از تخطی‌ها و اشتباهات صورت می‌گیرد".
وزارت اطلاعات و فرهنگ در کنفرانس سیر تحول مطبوعات در افغانستان، نخستین نمایشگاه عکس از تحولات مطبوعات افغانستان را نیز به نمایش گذاشت.
از نخسیتن اثر رسانه‌ای چاپی افغانستان نزدیک به یک و نیم قرن می‌گذرد، به گفته شماری زیادی از تاریخ نویسان نخستین نشریه چاپی افغانستان به نام شمس النهار بوده که در زمان امیر شیرعلی خان تاسیس شده است.
عبدالاحد فقیری- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین