۰

در شبکه های اجتماعی از جنایات اسرائیل چه می گویند؟

دوشنبه ۳۰ سرطان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۱۳
جنایات اسرائیل، روح و روان شهروندان افغانستان رابه شدت آزرده است. تعدادی از هموطنان ما در مورد این جنایات، دلنوشته هایی دارند که برخی از آن نوشته ها را گردآوری نموده و خدمت خوانندگان محترم خبرگزاری، تقدیم می کنیم:
در شبکه های اجتماعی از جنایات اسرائیل چه می گویند؟

جنایات اسرائیل، روح و روان شهروندان افغانستان رابه شدت آزرده است. تعدادی از هموطنان ما در مورد این جنایات، دلنوشته هایی دارند که برخی از آن نوشته ها را گردآوری نموده و خدمت خوانندگان محترم خبرگزاری، تقدیم می کنیم:

Mahdi Arefi
تصاویر غزه به شدت وحشتناک است؛ آن اندازه دلخراش که واقعاً با کلمات و الفاظ، هر اندازه که عریان به کار برده شوند، ناتوان از آنند که عمق فاجعه را بیان کنند.
ابتذال خشونت، زمانی که تصویر پدری را می بینم که کودک خردسال خویش را بر روی دستان خویش گرفته، در حالیکه سری بر بدن ندارد، عمق وجود آدمی را به لرزش می آورد.
نکته اما در این است که به عنوان عامل و مقصر این فاجعه، از چه کسی/کسانی می توانیم متنفر باشیم؟ تصامیم چه کسانی را باید عامل این ابتذال نفرت انگیز بدانیم؟
خب ساده است، در ظاهر باید اسراییل را، سیاستمداران و سربازان آن را به جرم حملات و کشتار غیرنظامیان محکوم نمود.
اما نه! اگر اندکی تامل کنیم، باید بگوییم سیاست، از آن چیزی که مبری است، اخلاق است.
اخلاق، حقوق بشر، حقوق جنگ، حقوق اسیران جنگی و آموزه هایی از این دست، تنها بر روی کاغذ و ژستهای روشنفکرانه خریدار دارد.
سیاست به انسانها می آموزد که هیچ توقعی از دشمن خویش نداشته باش، سیاست مدرن، این را به دولتمردان دیکته می کند که سیاست، رقابت قدرت است؛ و زمانی که نسبت به دشمن خویش، در حال ضعف به سر می بری، از طرق گوناگون (اتحاد و همپیمانی با کشورهای قدرتمند و یا خودیاری) در صدد افرایش توان خویش برآی؛ و صد البته تا زمانی که از نظر موازنه قوا، در حالت ضعف قرار داری، از درگیری با دشمن قوی تر از خودت، خودداری نما، چه اینکه در صورت درگیری، شکست و ازبین رفتن اتباع خود، نمیتوانی امیدی به سازمان ملل و حقوق بشر و ... داشته باشی؛ تنها و تنها به خاطر یک دلیل بنیادین، و آن اینکه، عرصه سیاست، عرصه قدرت است، و به خصوص سیاست بین الملل، سیاست قدرت را هر چه عریانتر به تصویر می کشد.
نمیدانم، زمانی که تصاویر فاجعه جاری در غزه را می بینم، و در لابلای آنها، تصاویر سیاستمداران اسراییلی و فلسطینی را می نگرم، طرف فلسطینی را اندکی بیشتر مورد ملامت قرار می دهم. شاید، بیش از اندازه به حاکم شدن اخلاق در سیاست جهانی بدبینم. در سیاست جهانی عاری از هرگونه برخورد اخلاقی، زمانی که طرف فلسطینی، دارای توان نظامی به شدت پایین تری در مقابل دشمن اسراییلی است؛ اقدام به درگیری، تازه آنهم که آغازکننده درگیری باشی، برایم توجیه نمی شود که نمی شود.
==
هوشمند فرارودي
غزه دفن گاه بزرگ وجدان بشری و داعیه حقوق بشر امریکاییست.
مردمان بی دفاع غزه در غرقاب خون و رنج و درد شناورند، ولی چشمان دستگاه های حقوق بشری و حقوق کودک غربی کور است؛ انگار آب از آب تکان نخورده است!
سردمداران مزدور و عیاش و پست عربی هم که بی خیال و سرمست از پول نفت نشسته و به اشاره باداران شان سر می جنبانند.
==
محمد اندیشمند
سلاطین و امیران عرب! خادمان حرمین الشرفین!
آیا شما وجدان دارید؟ آیا شما مسلمان و عرب هستید؟ پس وجدان های تان و ایمان تان به اسلام و ادعای عربیت شما در برابر مظلومیتِ فلسطینی ها کجا رفته است؟ شما حتی زبان سخن گفتن برای همدردی با این مظلومیت و نکوهش این ظلم ندارید.
==
محمدسرور دانشپور
شعار دادن ضد اسرائیلی (مرگ بر اسرائیل) در قرن ۲۱ تقریباً مؤثریت ندارد چون اکثریت مسلمانان جهان برای غنی تر شدن اقتصاد مردم این منطقه ی جهان نه کشور نا آگاهانه کمک مالی کرده ایم مثلا از شرکت های نوکیا، پیپسی و صدها شرکت دیگر... مال خریده ایم که یکی از شرکای قوی شان محسوب میشود. بهترین فعالیت ضد صهیونیستی وارد نمودن ضربه مالی به این گروه هاست
==
Jamshid Yama Amiri
رجب طیب اردوغان: اسرائیل همواره آدولف هیتلر، رهبر نازی‌های آلمان را مورد انتقاد قرار می‌دهد اما این بار خودش دست هیتلر را در انجام اقدامات وحشیانه از پشت بسته است. برخی امریکایی‌ها از من می‌پرسند که چرا اسراییل را با هیتلر مقایسه می‌کنم. به شما چه ربطی دارد؟ شما امریکایی هستید، هیتلر با شما چه کار کرد؟
این چه نوع دفاع از خودی است که باراک اوباما، رییس جمهور امریکا به خاطرش از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه دفاع می‌کند. تنها یک اسراییلی در مقابل ۳۰۰ فلسطینی کشته شده است. این چه نوع دفاعی است؟ اسراییل همه نوع ابزار دفاعی حتی بمب اتم دارد اما می‌گوید که فلسطینی‌ها نباید مسلح باشند. پس آن‌ها با چه چیزی از خود دفاع کنند؟
==
Noor Rahman Akhlaqi

اسراييل بيش از ٤٠٠ تن را در غزه شهيد كرده است و شايد ١٨ نفر نظامى در ميان شان نباشد و اما حماس ١٨ تن إسرائيلى را كشته است كه ١٦ تن شان نظاميان ارتش اشغالگر اند. تاكيد امريكابه اسراييل اين است كه بكشيد اما تلاش كنيد كه غير نظاميان را نكشيد و اسراييل عجب جدى گرفته!
==
Ali Hamedani
آخرين پست آن ماري ياسر، فيلمساز فلسطيني در فيسبوك به شعر مي ماند، او به نقل از دوستش در غزه آن لحظه كذايي را، وقتي كه ارتش اسرائيل تلفن مي كند به ساكنان غزه و مژده بمباران مي دهد، اينطور توصيف كرده:
اجازه بدهيد برایتان بگویم كه سخت تر و جانكاه تر از مردن با موشك هاي اسرائيل چيه. سخت تر اينه كه تلفن زنگ بزنه، تلفن هاي اتوماتيك ارتش اسرائيل باشه كه از شما مي خواد خانه و زندگيتان را ترك كنيد چون در ده دقيقه بمباران ميشه!
تصور كنيد! ده دقيقه! و بعد همه تاريخچه زندگي شما روي زمين پاك شود! هدايايي كه گرفتي، عكس بستگان و بچه ها (مرده يا زنده)... دلبستگي هایت... صندليت! كتابهایت، مجموعه شعري كه تازه خواندي... نامه خواهر تبعيديت، يادگاري عشقت، بوي تخت، ياسمين هايي كه از پنجره اتاق آويزان هستن، گيره موهاي دخترت، لباس ها، سجاده، طلاهاي زنت، پس اندازت... تصور كن! همه اينها به آني از جلوي چشمت مي گذره! بعد ميري سراغ جعبه فلزي كهنه اي كه داخلش شناسنامه ات را گذاشتي و از خانه ت ميري كه هزار بار بميري و زنده شوي يا تصميم مي گيري كه بماني و يك بار براي هميشه بميري
==
Ismail Zaki
سیاست های غیر انسانی ازغزه تا موصل ، حمص و پکتیکا قربانی میگیرد؛
دراین روزها جهان شاهد رخدادهای خونینی درفلسطین، سوریه، عراق و افغانستان است که در نتیجه آن صدها انسان که شامل زنان،کودکان وکهنسالان میشود، جان های خود را ازدست داده و قربانی میشوند. چه کسانی مسئول چنین جنایات ضد بشری و فاجعه های انسانی است؟ بدون شک همه میدانند. اما سکوت مدعیان حامیان آزادی وحامیان حقوق بشر وکشورهای بزرگ جهان که ادعای رهبری جهان را دارد، در قبال این جنایات پرده از چهره سیاست های کریه و غیر انسانی آنان برمی دارد، اگر بیش از چهارصد نفر اطفال و زنان بی دفاع در غزه جان میدهد، اگر بیش از دوصد نفر در یکی ازشهرهای سوریه تیر باران میشوند، اگر مردم در موصل از حق زندگی محروم شده و مجبور به ترک خانه و کاشانه و زندگی شان میگردند و اگر در حملات تروریستی قریب به صد نفر در ارگون پکتیکا جان شان را از دست داده و قربانی میگردند، برای آنان باکی ندارد. چون منافع شان در دراز مدت چیز دیگری را تقاضا میکند.
==
دکتر سیدعلی موسوی سنگلاخی
ﻏﺰﻩ ﺩﺭ ﺧﻮﻥ و ﺁﺗﺶ!
ﺑﻪ ﻛﻤﻚ ﺑﺮاﺩﺭاﻥ ﻣﻆﻠﻮﻡ ﺗﺎﻥ ﺑﺸﺘﺎﺑﻴﺪ. اﻣﺸﺐ ﺑﺎ ﺩﻳﺪﻥ ﺁﻧﻬﻤﻪ ﻛﻮﺩﻙ و ﺯﻥ و ﻣﺮﺩ ﺩﺭ ﺧﻮﻥ ﺗﭙﻴﺪﻩ ﻏﺰﻩ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﻱ ﺧﻴﺎﺑﺎﻥ ﻫﺎ اﻓﺘﺎﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺑﺎﺭﻫﺎ ﮔﺮﻳﺴﺘﻢ، اﻣﺎ ﭼﻪ ﻓﺎﻳﺪﻩ؟ ﺁﻧﻬﺎ ﺁﺏ، ﻏﺬا و ﺩاﺭﻭ و ﺳﺮﭘﻨﺎﻩ ﺿﺮﻭﺭﺕ ﺩاﺭﻧﺪ و ﻛﺸﺘﮕﺎﻥ ﺷﺎﻥ ﺩﻓﻦ ﻛﺮﺩﻥ ﻣﻴﺨﻮاﻫﺪ ﻛﻪ ﺣﺘﻲ اﺳﺮاﻳﻴﻞ ﺟﻨﺎﻳﺘﻜﺎﺭ ﺑﻪ ﺻﻠﻴﺐ ﺳﺮﺥ و ﻫﻼﻝ اﺣﻤﺮ اﺟﺎﺯﻩ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﻱ ﺷﻬﺪا ﺭا ﻧﺪاﺩﻧﺪ. ﻛﺎﺭ اﻣﺮﻭﺯ اﺳﺮاﻳﻴﻞ ﻧﻮﻋﻲ ﺟﻨﺎﻳﺖ ﺟﻨﮕﻲ و ﻧﺴﻞ ﻛﺸﻲ ﺑﻮﺩ. ﺑﺎ ﺩﻳﺪﻥ ﺗﺼﻮﻳﺮﻫﺎﻱ اﻣﺮﻭﺯ ﻏﺰﻩ، ﺑه ﻴﺎﺩ ﺟﻨﺎﻳﺎﺕ ﺭﮊﻳﻢ ﺻﻬﻴﻮﻧﻴﺴﺘﻲ ﺩﺭ ﺻﺒﺮا و ﺷﺘﻴﻼ اﻓﺘﺎﺩﻡ. ﺷﻤﺎ ﺭا ﺑﻪ ﺧﺪا ﺩﺭﻳﻦ ﺷﺐ ﻗﺪﺭ ﺑﺮاﻱ ﻧﺎﺑﻮﺩﻱ ﻇﺎﻟﻤﺎﻥ و ﺭﻫﺎﻳﻲ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻆﻠﻮﻡ ﻓﻠﺴﻂﻴﻦ اﺯ ﺷﺮ ﺭﮊﻳﻢ ﺩﺩﻣﻨﺶ اﺳﺮاﻳﻴﻞ ﺩﻋﺎ ﻛﻨﻴﺪ.
==
Naser Arefi Hoveida
آمریکا هم به کمک اسرائیل آمد
در حالی‌که نوارغزه از زمین، هوا و دریا مورد حمله اسرائیل قرار گرفته است و هر لحظه به تعداد قربانیان این جنگ افزوده می‌شود به گونه‌ای که گزارش‌ها نشان می‌دهد که در منطقه شجاعیه جنازه ها در زیر آوارها بدون کفن و دفن مانده اند اما در چنین وضعی آمریکا نیز به کمک اسرائیل شتافته و تمام قد از آن حمایت کرده است و وزیر خارجه این کشور گفته است که آمریکا به طور کامل از 'حق دفاع اسرائیل از خود' حمایت می‌کند. و سران سرمست عرب به شمول ترکیه هم به فکر تقویت گروه‌های تروریستی و تضعیف دولت عراق و سوریه هستند و مجامع بین‌المللی هم به تماشا نشسته اند.
==
داود عرفان
همدردی با فلسطین جرم نیست!
تراژیدی غزه و فلسطین هر چند سالی یک بار تکرار می شود. این تراژیدی برآمدی جز کشته شدن غیرنظامیان بی گناهی ندارد که از هوا و زمین آماج حملات ارتش قدرتمند اسراییل قرار می گیرند. در اینجا مردم افغانستان همصدا با صدای ظلم ستیزان عالم، با این مردم مظلوم اظهار همدردی می کنند! این همدردی در شبکه های اجتماعی انعکاس زیادی می یابد، اما در این بین خیلی ها هستند که بر دیگران خرده می گیرند که وقتی افغانستان در آتش انفجار و انتحار می سوزد؛ همدردی با فلسطینیان چرا؟
واقعیت امر این است که مردم ما بیشتر از هر ملتی درد فلسطین را درک می کنند، حداقل سی و پنج سال است که مسأله ی افغانستان و فلسطین سرخط خبرهای جهان است. ما دو ملتی هستیم که شلاق اشغال و ستم و جنگ های داخلی را به خوبی چشیده ایم. اگر ما امروز با همنوع فلسطینی خود همدردی می کنیم نه تنها جرم نیست که خوب می دانیم که آنها چه دردی را متحمل می شوند.
من نه چپی ام و نه هم بنیادگرا، اما به خوبی درک کرده ام که غزه، کابل و بغداد اعضای خونین پیکر انسانیت اند. برای من منحیث انسانی که به حقوق بشری تمام انسان ها باور دارد، بین ربودن سه طفل اسراییلی و سوزاندن نوجوان فلسطینی هیچ فرقی نیست؛ اما وقتی یک رژیم اشغالگر به خاطر ربوده شدن سه نوجوانش، هزاران نفر دیگر را به خاک و خون می کشد جای هیچ توجیهی نمی ماند. توجیهاتی از این دست که تاریخ دو سرزمین چه می گوید برای هیچ انسانی قابل قبول نیست که حملات ددمنشانه ی یک دولت متجاوز را از زمین و دریا و هوا بر سرزمین بی دفاعی چون غزه را نادیده بگیرد.
فلسطین تا زمانی که پوزه ی اشغالگران را به خاک نمالد، همچنان میدان شهادت خواهد بود، شهادت کودک و زن و پیر فلسطینی که هیچ دیده بان حقوق بشری نتوانست ببیندشان.
==
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین