۰

دمشق دوباره کانون قدرت می شود؟

يکشنبه ۳۰ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۲۲
موضع اخیر بشار اسد در واقع، نشانگر آن است که موقعیت دمشق اکنون نسبت به شرایط مشابه در زمان برگزاری نشست های ژنو ۱ و ۲ تفاوت چشمگیری پیدا کرده و اکنون بشار اسد از موضع قدرت صحبت می کند.
دمشق دوباره کانون قدرت می شود؟

منابع آگاه از قول استفان دی میستورا؛ فرستاده سازمان ملل در امور سوریه اعلام کردند که بشار اسد؛ رییس جمهور سوریه در دیدار با وی اعلام کرده که کنفرانس ژنو ۳ برگزار نخواهد شد.
اسد گفته است: اگر مخالفان سوری خواهان مذاکره هستند، مکان مناسب برای مذاکره اینجا در دمشق است؛ پس به دمشق بیایند و ما تمام ضمانت‌ها را به هریک از نمایندگان آنها که به سوریه بیایند، ارائه می‌دهیم.
این منابع به نقل از دی میستورا اعلام کردند که سفر وی به دمشق برای آگاهی از اوضاع بوده و برخلاف آنچه برخی از منابع گفته‌اند، وی طرحی برای اجرای فعالیت خاصی ندارد و رویکرد یا توافق بین‌المللی یا توافقی میان روسیه و امریکا برای مطرح کردن برگزاری نشست ژنو دیگری وجود ندارد.
همچنین گفته شده که برخی از افرادی که در گروه فرستاده سازمان ملل به سوریه فعالیت می‌کنند، در آینده‌ نزدیک استعفا خواهند داد. اکثریت اعضای این گروه که با فرستاده جدید سازمان ملل همکاری دارند، در گذشته با اخضر ابراهیمی؛‌ فرستاده سابق سازمان ملل به سوریه نیز فعالیت می‌کردند.
این موضع بشار اسد در واقع، نشانگر آن است که موقعیت دمشق اکنون نسبت به شرایط مشابه در زمان برگزاری نشست های ژنو ۱ و ۲ تفاوت چشمگیری پیدا کرده و اکنون بشار اسد از موضع قدرت صحبت می کند.
بخش های وسیعی از سوریه آزاد شده، ستون فقرات نیروهای تروریستی در هم شکسته و دولت دمشق نیز با تمام زیربناهای استراتژیک خود به ویژه در زمینه توانمندی های نظامی و وفاداری خدشه ناپذیر ارتش و نیروهای امنیتی آن کشور، کماکان به قوت خود باقی است و علی رغم تصور غرب و اعراب و برخلاف همه دیگر رهبران سیاسی خاور میانه که به دلیل نداشتن پایگاه مردمی و محوبیت اجتماعی، در همان روزهای نخست انقلاب، از پای درآمدند و به زیر کشیده شدند، بشار اسد پس از سه سال مبارزه مستمر و خستگی ناپذیر با تروریزم نشان داد که میدان را خالی نمی کند و با تکیه بر نیروی ارتش، ملت سوریه و دوستان راهبردی قدرتمندی که در منطقه دارد، در برابر هرگونه هجمه و توطئه ای، با قدرت می ایستد.
او اکنون تا آنجا قدرتمند شده است که در فضای سیاسی و رسانه ای غرب، بار دیگر گزینه همکاری یا عدم همکاری امریکا با دولت سوریه در مبارزه با داعش، بر سر زبان ها افتاده است.
کارشناسان می گویند مهم نیست که در این میان، شایعاتی مبتنی بر اینکه برخی سرویس های امنیتی و اطلاعاتی غربی، با دولت دمشق وارد داد و ستدهای گسترده شده اند؛ تا به این ترتیب، خطر اسلام گرایی سنی و سلفی شکل گرفته در سایه سه سال بحران مستمر در سوریه را به کمک نیروهای ارتش سوریه و حزب الله لبنان مهار کنند، تا چه میزان، درست و مطابق با واقع است؛ بلکه از نظر آنها، حتی اگر چنین زد و بندی واقعا وجود نداشته باشد، صرف طرح موضوع همکاری یا عدم همکاری با دولت بشار اسد در مبارزه با تروریزم در فضای سیاسی و رسانه ای غرب به عنوان یک مساله، نشان دهنده آن است که دمشق دوباره کانون قدرت شده و اقتدار و مشروعیت بار دیگر در حال بازگشت به دمشق است.
بشار اسد طی سه سال مبارزه بی رحمانه و خستگی ناپذیر با تروریزم، خود را همچنان مصمم، با اراده و پرقدرت نشان داد و ثابت کرد که به آن آسانی که غرب و اعراب تصور می کردند، امکان براندازی دولت سوریه وجود ندارد و از جانب دیگر، غرب با وجود تلاش های فراوان، قادر نشد گزینه ای مناسب، قابل اطمینان و همچنین مورد اعتماد همه برای بشار اسد پیدا کند و این امر در کنار قدرت گیری خطرناک گروه های سلفی- تکفیری و تروریستی، غربی ها را ناگزیر به رویکرد دوباره به دولت سکولار اسد کرد.
آشفتگی و خواب آلودگی انفعالی در اردوی مخالفان سوریه نیز که از سوی غرب و اعراب در ترکیه تشکیل شد و در همان ابتدا به دلیل بیگانگی با فضای سیاسی و امنیتی داخل سوریه از یکسو و اختلافات فراوان درون‌سازمانی از سوی دیگر، در آستانه گسست و فروپاشی قرار داشت، بر قدرت روزافزون دمشق افزوده و این امر، سبب جلب توجه دوباره غرب شده است.
قدرت خدشه ناپذیر و غیر قابل نفوذ حزب الله در لبنان و همچنین پیروزی حماس بر اسراییل نیز بار دیگر به احیای محور مقاومت در منطقه منجر شده و موقعیت اسد را تقویت کرده است؛ افزون بر آنکه استمرار پشتیبانی های استراتژیک روسیه از دولت دمشق هم مانع از اقدام مستقیم امریکا یا اعراب برای براندازی دولت او شد.
محمدرضا امینی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین