۰
خبرنگار شجاع سال:

استبداد نامرئی باعث خودسانسوری خبرنگاران میشود

چهارشنبه ۵ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۲
مختار وفایی در مورد چالش ها و خطرات خبرنگاری در ولایات می گوید: چیزی که بیشتر در ولایات دیگر بجز کابل خطر محسوب می شود نا آرامی ها و برخوردهای غیر انسانی جنگسالاران و مقامات حکومت محلی است.
استبداد نامرئی باعث خودسانسوری خبرنگاران میشود


مختار وفایی، خبرنگاری که دیروز توسط دفتر نی بعنوان خبرنگار شجاع سال انتخاب شد، از فساد و برخورد نامناسب جنگسالاران و مقامات حکومتی شکایت دارد.
مختار وفایی به خبرگزاری جمهور گفت: رفتار نامناسب مقامات حکومتی و یک نوع استبداد نامرئی که در لایه های اجتماع وجود دارد، باعث خود سانسوری خبرنگاران میشود.
دفتر نی حمایت کنندۀ رسانه های آزاد افغانستان ۱۳ تن از خبرنگاران و گزارشگرانی را که حین تهیه گزارش در مناطق مختلف افغانستان مورد خشونت قرار گرفته و ثبت دفتر دیده بان رسانه ها نموده بودند، نامزد خبرنگار شجاع سال ۱۳۹۳ نموده و به همه پرسی واگذار نمود.
مختار وفایی که از سوی مرکز حمایت از رسانه های آزاد افغانستان خبرنگار شجاع سال انتخاب شد متولد شهر مزارشریف است و از سال ۱۳۸۸ بدین سو در رسانه های مختلف همچون هفه نامه هویدا، ۸ صبح، دویچه وله آلمان و رسانه های داخلی و خارجی همکاری داشته است.
وی در مورد چالش ها و خطرات خبرنگاری در ولایات می گوید: چیزی که بیشتر در ولایات دیگر بجز کابل خطر محسوب می شود نا آرامی ها و برخوردهای غیر انسانی جنگسالاران و مقامات حکومت محلی است.
وی افزود: " من در جریان کار در چند سال اخیر با تهدیدها و خشونت های زیادی مواجه بودم که همین مسئله باعث شد که دفتر نی من را کاندید این همه پرسی بکند".
نجیم رحیم، جمشید حکاک، جاوید زیارت جایی، حسین سیرت، فرهاد صافی، یاسین آژند، مختار وفایی، منصور مرادی، رحمت الله زیارمل، توریالی همت، مامون درانی، صادق رشتنی و احمد لودین خبرنگارانی بودند که از سوی دفتر نی نامزد خبرنگار شجاع سال ۱۳۹۳ افغانستان شده بودند.
به گفته آقای وفایی این اقدام نی به خاطر تسلی دادن خبرنگارانی است که در جریان کار با بیشترین تهدیدات و خشونت ها روبرو بودند.
وی گفت: "مورد توجه قرار گرفتن گزارشهای تحقیقی من در مورد فساد اداری، ‌بی عدالتی ها و نا آرامی هایی که در شمال افغانستان بوده و مشکلاتی که در راه تهیه این گزارش ها با آن مواجه شدم باعث انتخاب من به عنوان خبرنگار شجاع سال شده است".
به باور این خبرنگار، ناآرامی هایی که شهروندان را تهدید می کند، برخورد نامناسب جنگسالاران و مقامات حکومتی و همچنین استبداد نامرئی که در لایه های اجتماع وجود دارد، باعث خودسانسوری خبرنگاران میشود.
گفتنی است که فرایند رای دهی به خبرنگار شجاع سال به صورت آنلاین بوده که کاربران رسانه های اجتماعی می توانستند به صورت آنلاین به خبرنگار مورد نظرشان رای داده و شجاعترین خبرنگار سال ۱۳۹۳ افغانستان را انتخاب کنند.
کاربران رسانه های اجتماعی یک و نیم ماه فرصت داشتند تا به خبرنگار مورد پسندشان رای بدهند، فرایند رای دهی در تاریخ ۲۵ حوت ۱۳۹۳ خاتمه یافته و بیشتر از ۲۳ هزار کاربر در این انتخابات شرکت نموده اند.
فاطمه موسوی- خبرگزاری جمهور
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین