۰
وزارت تحصیلات عالی:

دانشجویان تا ۱۵ حمل فرصت دارند، شکایات شان را درج کنند

يکشنبه ۹ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۳
دانشجویان تا ۱۵ حمل فرصت دارند، شکایات شان را درج کنند
سرپرست وزارت تحصیلات عالی می گوید که دانشجویانی که در مورد کانکور شکایت دارند می توانند تا ۱۵ حمل شکایات شان را درج کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ محمدعثمان بابری معین و سرپرست وزارت تحصیلات عالی در زمینه پاسخگویی به سوالات سناتوران در خصوص امتحان کانکور و مشکلات دانشجویان به مجلس سنا فرا خوانده شد.
چگونگی معرفی دانشجویان به موسسات تحصیلات عالی، توزیع بورسیه ها و چگونگی سهمیه بندی آن، بلند رفتن فیس ماستری، معرفی دانشجویان در رشته ای که دلخواه شان نبوده، تبدیلی دانشجویان به ویژه دانشجویان دختر و مشکلات پراگنده دانشجویان از سوالاتی بود که از سوی سناتوران مطرح شد.
محمدعثمان بابری گفت: ۲۴۶.۲۳۵ هزار داوطلب در امتحان کانکور ثبت بودند که ۲۱۹ هزار و ۱۴۴ نفر آن شامل امتحان شدند و از این جمله ۵۶ هزار تن آنان به موسسات تحصیلات عالی و دانشگاه ها شامل شده اند و ۲۴.۱۱۸ هزار نفر آنان در موسسات نیمه عالی معرفی شده و حدود ۴۰ هزار نفر هم واجد شرایط موسسات خصوصی دانسته شده اند.
او یادآور شد که از مجموع ۲۴۶.۲۳۵ هزار داوطلب حدود ۱۱۸ هزار که ۵۵ درصد کل مشمولین امتحان کانکور را تشکیل می دهند کامیاب شده اند و بیش از ۱۲۰۰ داوطلب دیگر ناکام شده اند؛ بی نتیجه نداریم. در حدود ۷ هزار داوطلب متقلب تشخیص شدند که نتیجه شان به همان شکل اعلام شده است.
آقای بابری افزود: واجدین شرایط موسسات خصوصی بر اساس یک میکانیزم معین و با یک مقدار تخفیف به موسسات تحصیلات عالی خصوصی معرفی می شوند.
وی تصریح کرد: " در موسسات خصوصی هم شایستگی در نظر گرفته می شود، اینطور نیست، دانشجویی که در کانکور ناکام مانده در این موسسات به یک دانشکده مهم بنشیند".
سرپرست وزارت تحصیلات عالی بیان داشت: " داوطلبان هر مشکل و شکایتی که در مورد کانکور دارند تا ۱۵ حمل به وزارت تحصیلات عالی مراجعه کنند تا به آن رسیدگی شود".
آقای بابری تاکید ورزید: به موارد استثنایی که اشتباهی از کمیته کانکور گذشته است رسیدگی می شود.
او در مورد توزیع بورسیه ها خاطر نشان کرد: " در این مورد هم ما حسابده هستیم و حق هیچ ولایتی ضایع نخواهد شد. اما چیزی که فعالیت تحصیلات عالی را خدشه دار کرده است؛ تعدادی از سفارت‌ها خودشان بورس ها را به زورمندان تقسیم می کنند و به جای دانشجویانی که بر اساس لیاقت انتخاب می شوند، پسر یک زورآور به بورسیه می رود".
آقای بابری، از سفارت هندوستان، پاکستان و روسیه یاد کرد که بیشتر بورسهای کشور خود را بر اساس سلیقه به زورمندان توزیع می کنند.
عثمان بابری در مورد دروس شبانه دانشگاه ها یادآور شد که حق زحمت استادان بخش شبانه دانشگاه ها در بودجه گنجانیده نشده و این بخش را به مشکل روبرو ساخته است.
به گفته وی؛ بودجه بخش ماستری‌ هم کاهش یافته که مشکلاتی را ایجاد می کند.
سرپرست تحصیلات عالی گفت: " پولی که در بودجه ملی به تحصیلات عالی اختصاص یافته ۴ درصد است و با این بودجه نمی شود تحصیلات عالی معیاری درست شود. ما از نگاه استراتیژیک برنامه داریم که دانشگاه ها هم استقلالیت مالی و هم استقلالیت اکادمیک خود را حاصل کنند".
به گفته او؛ ماستری یکی از این موضوعاتی است که دانشگاه های دولتی می توانند از این طریق بسیاری از برنامه های خود را خودکفا سازند.
آقای بابری بیان داشت که وزارت تحصیلات عالی در خصوص تبدیلی ها هم لایحه دارد؛ به ویژه برای طبقه اناث که مطابق آن تبدیلی صورت می گیرد و در غیر آن، از عهده این وزارت خارج است.
او یادآور شد که تقاضای تبدیلی زیاد است و بیشتر دانشجویان تقاضایی تبدیلی دارند؛ اما از طرفی دیگر در برخی دانشگاه ها در برخی ولایات ازدحام ایجاد شده و برخی دانشگاه ها هم از دانشجو خالی شده اند که این برای وزارت تحصیلات قابل قبول نیست.
عبدالله امینی – مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین