۰

بزرگداشت از روز جهانی قلم و برگزاری مسابقه داستان نویسی در بلخ

چهارشنبه ۱۶ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۶
بزرگداشت از روز جهانی قلم و برگزاری مسابقه داستان نویسی در بلخ
به مناسبت پاسداشت از روز جهانی قلم، مسابقه داستان نویسی میان دانش آموزان شش لیسه دخترانه و پسرانه ولایت بلخ برگزار گردیده و از میان بر گزیدگان این برنامه به نویسندگان سه اثر برتر این مسابقه جایزه داده شد.
آقای محبوب علم مسوول برگزاری این آزمون در گفتگو با خبرگزاری جمهور گفت که این همایش به منظور رشد استعداد جوانان براه انداخته شده و ما در قدم نخست این مسابقه را زیر نام "بود نبود" در میان دانش آموزان ۶ مکتب دخترانه و پسرانه براه انداختیم، زیرا که از گذشته های دور داستانسرایان و قصه گویان ما داستان های شان را با همین عنوان آغاز می کردند.
این مسابقه از حدود دو ماه قبل راه اندازی شده بود و سوژه آن نیز که "مشکلات بانوان در جامعه افغانستان" بود؛ قبلا انتخاب شده و قرار شد نویسندگان ما چشم دیدها و تجربیات و برداشت های خودشان را حول محور همین سوژه بنویسند، تا بفهمیم که بانوان، دختران و حتا پسران این سرزمین با چه مشکلاتی در جامعه شان روبرو هستند.
به گفته وی؛ اگر چه برای سه نویسنده برتر این مسابقه جوایز ارزنده تری در نظر گرفته شده؛ اما برای تشویق سایر نویسندگان نیز تقدیرنامه و جوایز کوچکی در نظر گرفته ایم؛ تا همگان برای نوشتن و انعکاس مشکلات جامعه و محیط شان دست بکار شوند.
صالح محمد خلیق رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ و یکی از نویسندگان مطرح این ولایت در مورد روز "قلم" این روز را روز نویسندگی و احترام به نویسندگان توصیف نموده و از اینکه از چنین روزهایی در کشور ما بزرگداشت به عمل می آید؛ ابراز خوش بینی نمود.
آقای خلیق افزود که برای بزرگداشت از ایام فرهنگی و مناسبت های آن باید تقویم ویژه فرهنگی درست شود؛ تا تمامی فرهنگیان بدانند که چه روزها و مناسبت هایی برای آنان قابل بزرگداشت است و دلیل از این بزرگداشت چیست؟
رییس اطلاعات و فرهنگ بلخ اگرچه وضعیت نویسندگان و فرهنگیان را در حال حاضر نسبت به دوران نظام های گذشته خیلی بهتر ارزیابی می کند؛ اما معتقد است که برای رسیدن در جایگاه شایسته و بایسته آنان، هنوز راه درازی در پیش است و چالش های زیادی فراروی این قشر وجود دارد.
آقای واحدی با اشاره به سبک های رایج داستان نویسی در جهان، بیشتر آثار خلق شده توسط داستان کشور ما را متاثر از سبک ریالیسم و ناتوریالیسم می داند که بیشتر در میان داستان نویسان امروزی رواج دارد.
این آزمون در حالی برگزار می شود که اکثر فرهنگیان و قلم بدستان جامعه از کیفیت پایین سواد و نبود یک بستر مناسب برای رشد فرهنگ نویسندگی در کشور، به ویژه در ولایت بلخ شکایت دارند.
سیدهدایت الله هاشمی ــ بلخ


نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین