۰

نمایندگان؛ خواستار ارایه متن تفاهمنامه استخباراتی به مجلس شدند

شنبه ۲ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۷
نمایندگان؛ خواستار ارایه متن تفاهمنامه استخباراتی به مجلس شدند
شماری از نمایندگان مجلس می گویند که آنان به جزییات تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان دسترسی ندارند و باید متن این توافقنامه به مجلس خواسته شود تا نمایندگان آن را با دقت مطالعه کنند.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ نمایندگان مجلس می گویند: هرچند تفاهمنامه نیاز به تایید مجلس ندارد؛ ولی با آن هم باید متن تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان به مجلس خواسته شود تا نمایندگان در روشنایی متن آن، ابراز نظر کنند.
به گفته نمایندگان؛ هم اکنون نمایندگان در جریان نیستند و در فضای ناآگاهی به امضای تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان واکنش نشان می دهند.
مولوی عبدالرحمان رحمانی عضو مجلس گفت که حالا حکومت می خواهد در برخی ماده های تفاهم نامه تبادله اطلاعاتی با پاکستان تغییرات بیاورد.
بر اساس برخی گزارش های تایید ناشده؛ رییس جمهور در نشست مشورتی روز پنجشنبه با بزرگان جهادی گفته است که در برخی ماده های این تفاهم نامه از جمله، مقابله با جدایی طلبان دو کشور، آموزش کارمندان امنیت ملی و ایجاد دفاتر استخباراتی در افغانستان و برعکس آن، تجدید نظر می شود.
با این حال؛ آقای رحمانی خطاب به ریاست مجلس، افزود: " از اتمر بخواهید که مسوده تفاهم نامه را برای ما روان کند".
غلام فاروق مجروح دیگر عضو مجلس نیز خاطرنشان کرد: " هر چند متن تفاهم نامه برای تایید به مجلس نمی آید؛ ولی با آنهم مجلس نمی تواند در قبال این مساله مهم ملی بی تفاوت باشد".
آقای مجروح تاکید ورزید که حکومت باید در امضای این تفاهم نامه محتاطانه عمل کند.
اسدالله سعادتی نیز بیان داشت: " امضای تفاهم نامه بازتاب های گسترده ای در رسانه ها داشته و واکنشهای جدی به ویژه مجلس را نیز در پی داشته است؛ امضای تفاهمنامه در ذات خود چیزی بدی نیست؛ اما باید محتوای آن به طور رسمی به خانه ملت خواسته شود تا نمایندگان آن را کلمه به کلمه بخوانند و اگر به ضرر کشور بود از رییس جمهور بخواهند که لغو کند".
آقای سعادتی با ذکر آن که افغانستان با پاکستان همسایه است و تغییر جغرافیا امکان ندارد افزود: افغانها خواستار دشمنی با پاکستان نیستند و اظهار نظرهای سیاسی و سلیقه ای نیز کارساز نیست.
در همین حال؛ برخی نمایندگان مشکل افغانستان را امضای تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان نمی دانند و تاکید دارند که مشکل اصلی در کشور اختلاف نظرها در درون حکومت است.
عبدالقیوم سجادی گفت: " هنوز زمان این نرسیده که ما تحلیل کنیم؛ متن تفاهم نامه یا دیپلماسی همراه با نرمش کار ساز باشد؛ زیرا فضای اعتماد میان دو کشور به وجود نیامده است".
آقای سجادی افزود: نگرانی اصلی ما امضای تفاهم نامه با پاکستان نیست؛ بلکه نبود توافق نظر میان رهبران حکومت وحدت ملی است،.
او تاکید ورزید: " اگر اختلاف نظرها رفع شود دیگر هیچ دسیسه ای کار ساز نخواهد بود؛‌ ما باید رهبران حکومت را زیر فشار قرار دهیم تا در عرصه منافع ملی توافق نظر داشته باشند".
از سویی هم؛ معاون اول مجلس می گوید که متن این تفاهمنامه بر اساس گفته های سخنگوی امنیت ملی خلاف منافع افغانستان است.
ظاهر قدیر گفت: " ما باید برای مخالفت خود با تفاهم نامه دلیل داشته باشیم؛ اول اینکه مبارزه با جدایی طلبان به چه معنی؟ ما که جدایی طلب نداریم؛ اما در پاکستان پشتونها و بلوچ ها جدایی طلب هستند، بر این اساس افغانستان به گونه غیر ضروری با پشتونها و بلوچ ها دشمنی می کند".
آقای قدیر بیان داشت که امضای این تفاهم نامه به طور غیرمستقیم رسمیت دادن به خط دیورند است؛‌ زیرا بر بنیاد این تفاهم نامه، به پشتونها و بلوچ ها اجازه نمی دهد که از پاکستان جدا شوند و آنان را جزو خاک پاکستان می داند.
امضای تفاهم نامه استخباراتی با پاکستان، واکنش های تندی را در کشور در پی داشته است.
نمایندگان مجلس و آگاهان امور نظامی امضای این تفاهم نامه را به نفع کشور ندانسته و پاکستان را دشمن دیرینه مردم افغانستان یاد کرده اند.
عبدالله امینی ــ مجلس شورای ملی
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین