۰
ناطقی:

کمیسیون های انتخاباتی، ضربه حیثیتی دیده اند

سه شنبه ۱۰ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۲
کمیسیون های انتخاباتی، ضربه حیثیتی دیده اند

پس از آن که انتخابات سال گذشته به بحران کشیده شد؛ کمیسیون های انتخاباتی با انتقادات تند از سوی مردم مواجه شدند.
نماینده معاونیت دوم ریاست اجرایی می گوید که کمیسیون های انتخاباتی پس از آن که نتوانست انتخابات را به شکل درست برگزار کند ضربه محکم حیثیتی دیده است.
به گزارش خبرگزاری جمهور؛ محمد ناطقی، نماینده معاون دوم ریاست اجرایی در نشست که پیرامون اصلاح نظام انتخابات برگزار شده بود گفت: " پیشنهاداتی که کمیسیون ویژه اصلاح انتخاباتی به ریاست اجرایی ارایه کرده؛ در آن آمده است که تعداد کارمندان کمیسیون انتخابات، به ۷ نفر کاهش یابد که بر مبنای این پیشنهاد، در کمیسیون های انتخاباتی تغیرات به وجود خواهد آمد".
آقای ناطقی تصریح کرد: " کارمندان کمیسیون نباید زیاد تاکید بکنند؛ آنان یک مساله را باید درک بکنند و به افکار عمومی احترام بگذارند. افکار عمومی در جامعه با همین کمیسیون ها در هماهنگی قرار ندارد؛ این کمیسیون ها در همین انتخابات های گذشته ضربه محکم دیده؛ حتا ضربه حیثتی دیده است؛ حالا اصرار دارد که ما صلاحیت داریم که این خیلی موجه نیست".
وی افزود: آقای نورستانی همچنان پافشاری دارد که بر اساس قانون رییس کمیسیون انتخابات است و تعداد کارمندان این کمیسیون ۹ نفر است در حالی که کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی تاکید دارد که باید ۷ نفرکارمند دایمی این کمیسیون باشند.
این اظهارات پس از آن مطرح می شود که رییس کمیسیون انتخابات از حکومت خواسته تا زمینه برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالی را فراهم کند و این روند را از "دایره بازی‎های سیاسی" بیرون کند.
یوسف نورستانی گفته بود که تعیین زمان برگزاری انتخابات و تغییر و تبدیل کمشنران از صلاحیت این کمیسیون است و هیچ نهاد دیگری حق ندارد اقدام فراقانونی کند.
در همین حال؛ قاضی نذیراحمد حنفی، نماینده مردم در پارلمان با انتقاد از کارکرد آقای نورستانی می گوید: " نورستانی افغانستان را به تاریکستان مبدل کرده است".
وی با تاکید بر توزیع شناسنامه های برقی بیان داشت : " مفسده اصلی در ارگ است؛ قانون توشیح شده، مامورین موجود است؛ اما اجازه کار به توزیع شناسنامه های برقی داده نمی شود".
آقای حنفی گفت: بحث شفافیت در توزیع شناسنامه های برقی یک امر ضروری است و نیز تاکید کرد که آوردن تغییرات در قانون انتخابات، مطابق ماده ۱۰۹ قانون اساسی ممنوع است.
همچنین رییس کمیسیون ویژه اصلاح نظام انتخاباتی گفت که بر کناری و تقرر کارمندان کمیسیون انتخابات از صلاحیت این کمیسیون نیست؛ بلکه این کمیسیون برای بهبود اوضاع پیشنهادات خود را به رهبران حکومت وحدت ملی ارایه می کند.
زهرا جویا ــ کابل
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *

پربازدیدترین